971 770 267 - 971 770 369 - 971 770 947

L’IES Ses Estacions s’adhereix a l’acció conjunta als centres educatius

ACCIÓ CONJUNTA ALS CENTRES EDUCATIUS  PEL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA CAP A LES DONES

L’IES Ses Estacions vol participar obertament a la lluita contra la violència de gènere i contra la desigualtat, per això mateix aquest any ha començat el projecte de Coeducació, i amb motiu de la conmemració del dia internacional contra la violència cap a les dones, l’insitut s’ha adherit a l’acció conjunta de diversos centres educatius de les Illes Balears.

Així, durant el mes de novembre podreu veure:

A la televisió de l’entrada de l’IES, cada dia de novembre hi ha exposada una noticia en relació a la violència de gènere.

Des del departament d’Educació Plàstica els alumnes de 2n,3r,4rt preparen una exposició fotogràfica pel dia 23 de novembre i per axó han tractat el tema de la següent manera: Informació i debat sobre les germanes Mirabal,  L’assassinat de 3 dones dominicanes, Minerva, Partia i Maria Teresa, el dia 25 de novembre, va donar origen al dia mundial de la No violència contra la dona. “Si em maten, trauré els braços de la tomba i seré més forta”.

Visualització curtmetratge i posterior debat , EL ORDEN DE LAS COSAS,https://www.youtube.com/watch?v=hfGsrMBsX1Q&t=205s .

 

Els alumnes de tercer i quart d’ESO, han fet una activitat a tutoria sobre violència de gènere, informació, debat per preparar la participació a una activitat de Microteatre, per tractar aquest tema.

 

A l’assignatura de valors ètics, els alumnes de 3r i 4rt gravaran programes de radio dedicats a la violència de gènere i faran entrevistes a professors del centre. Els podcasts se penjaran a la pàgina web del centre.

 

L’alumnat de 1ESO participarà a  una xerrada de Miquel A. Lladó, poeta, sobre el tema de violència de gènere.

 

Els alumnes de 2ESO  tindran una xerrada  sobre el mite de l’amor romàntic. Realitzada per la professora Cristina Ferrer.

 

Els alumnes de 4rt d’ESO participaran a una activitat a la UIB  el 30 de novembre. Jo també PUC. Activitat per combatre els estereotips de gènere relacionats amb l’elecció de la carrera universitària, desequilibris entre l’alumnat en l’elecció dels estudis superiors que fa alguns estudis estiguin masculinitzats i altres feminitzats.

DIU NO A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

MANIFEST 25N

MANIFEST 25N #FeminismeALEscola

“No m’ho ordenis! No em toquis! No em mereixo que m’incomodis! No tenc perquè repetir-t’ho dues vegades! Em nego que intentis manipular-me, em nego a les teves mans, als teus comentaris… Em nego completament!! Per què? Si no t’he fet res! Si no et conec! Per què? Per la meva falda i el meu escot? S’ha acabat!

Al voltant de 50 dones han estat assassinades en el que duim de 2018 a Espanya, 50 víctimes amb una vida que se’ls ha pres de les mans i sense una altra oportunitat per canviar el seu trist destí. Avui volem recordar totes aquestes dones víctimes de violència de gènere que han mort en mans de les seves parelles.

Demanam que es prenguin seriosament les denúncies. Hi ha molts anuncis publicitaris que resen: “CRIDA!”, “NO CALLIS!”, però si darrere d’aquesta cridada no es fa res això no ens du enlloc.

Recordam també que no només són víctimes les que moren. Totes i cada una de nosaltres hem patit en diferent grau aquesta violència masclista, que comença des de ben petites i que està tan normalitzada malauradament en el nostre dia a dia.

L’administració hauria de prendre mesures dràstiques i radicals contra la violència masclista. Ja des d’infants, cal ensenyar un respecte mutu entre dones i homes. Tota la societat tenim la responsabilitat d’educar i de col·laborar per avançar com a éssers humans i així arribar a viure en un món sense patiment, dolor ni violència cap a les dones i nines.

També vosaltres, homes, alçau la veu! Lluiteu amb nosaltres per a un únic objectiu que és trobar la igualtat entre homes i dones. No penseu que la paraula feminista significa que la dona és superior, sinó que al llarg dels anys hem estat maltractades, abusades, utilitzades com a objectes i l’únic que cercam és que ens tractin amb respecte igual que a l’home i res més. Si us plau obriu la ment i uniu-vos contra la violència de gènere com ja ho fan molts.

Ara sí, tots i totes, lluitem contra la violència de gènere!

Leave a Comment!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Translate »