Aquí podreu veure els projectes en què participa l’IES Ses Estacions.
Aquí podreu veure els projectes en què participa l’IES Ses Estacions.
L’objectiu principal dels intercanvis és conèixer l’altre país, la seva cultura, la llengua, les aficions i els valors de la seva gent jove, viure la realitat social i familiar, etc.; en definitiva, ser conscients de les nostres similituds i diferències. D’aquesta manera es pretén fomentar la tolerància dels nostres alumnes envers altres formes de pensar. Altres objectius són conèixer les llengües i cultures d’altres països europeus, experimentar els avantatges de fer feina en un equip internacional i, last but not least, millorar la competència oral en llengua anglesa i alemanya.
El curs escolar 2024-2025, l’Institut participa en el programa de la Conselleria Sprechen wir Deutsch!, gràcies al qual aquests intercanvis gaudeixen d’una subvenció institucional:
L’IES Ses Estacions té una tradició de dur a terme intercanvis bilaterals amb escoles d’altres països, en concret, en els cursos passats hem tingut aquests intercanvis:
Durant el curs actual, els alumnes cursen les següents matèries:
A més del fet que l’Institut Ses Estacions acull una ampliació de l’Escola Oficial d’Idiomes de Palma des del curs 2014-2015, tenim un projecte de col·laboració gràcies al qual els nostres alumnes poden treure’s els títols oficials d’anglès i d’alemany de l’EOI amb les seves classes d’idiomes d’ESO i/o batxillerat.
Accés a tota la informació: enllaç a la web de l’EOI.
Projecte parcialment subvencionat per la Conselleria d’Educació a partir del curs 2018-2019 per afavorir l’aprenentatge de la llengua alemanya, gràcies al qual es poden fer intercanvis amb escoles alemanyes.
Projecte dut a terme amb els IES Ramon Llull i Politècnic i el Col·legi Lluís Vives de Palma. Amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears i la FAPA.
Tota l’informació la trobareu en aquest enllaç.
La Consulta jove és un servei gratuït que els metges del centre de salut de l’Escola Graduada ofereixen de forma totalment gratuïta i anònima als alumnes de l’Institut que ho requereixen.
No es tracta d’un consultori mèdic en el sentit que no es tracten malalties, sinó que és més bé una manera de resoldre dubtes sobre alguns dels temes de salut que poden preocupar als adolescents, com per exemple els següents:
Per poder accedir a la consulta s’ha de demanar hora amb antelació a la consergeria de l’Institut.
Aquí podreu veure els programes que s’ofereixen a l’IES Ses Estacions.
Es por trobar tota la informació en aquest enllaç.
Hi ha alumnes que, degut a condicions personals de discapacitat (física, psíquica o sensorial) o desobredotació intelectual, necessiten recursos i ajudes específiques per a progressar en el seu aprenentage. En altres ocasions, les causes d’aquestes necessitats educatives tenen el seu origen en un desavantatge sociocultural, i per això es diu que aquest alumnat necessita una compensació educativa.
Per un motiu o un altre, aquests alumnes manifiesten necessitats educatives especials permanents o temporals, és a dir, necessiten un major grau i varietat d’ajudes pedagògiques que la resta de l’alumnat per accedir als aprenentatges que es determinen en el currículum, i per aconseguir els objectius de l’ educació dins del marc de l’ atenció a la diversitat.
L’orientació educativa es converteix en el medi a través del qual es fa efectiva aquesta atenció, proporcionant els recursos necessaris per a millorar i atendre a les necessitats educatives específiques de cada alumne. L’ adaptació del currículum a les necessitats i possibilitats de cada alumne és la vía fonamental per aconseguir la individualització de l’ensenyament.
En relació amb l’ atenció a la diversitat, la legislació vigent estableix les següents funcions del Departament d’ Orientació:
Més concretament, s’encomana al professor especialista en Pedagogía Terapèutica i,en el seu cas, a l’especialista d’Audició i Llenguatge, la tasca de col.laborar amb els professors que imparteixen docència als ACNEEs en el disseny i Aplicacions de les Adaptaccions Curriculars Individualitzades (ACI)i el seu seguiment.
A més a més, s’assigna a l’orientador, professor especialista en Psicologia i Pedagogía, funcions especialitzades relacionades amb l’avaluació psicopedagògica d’aquests alumnes i amb l’elaboració del dictamen d’escolarització d’aquells que canvien de modalitat educativa.
Programar atenenent a la diversitat dins l’aula
Una de les majors preocupacions amb les que es troba el professorat a l’hora de personalitzar l’ensenyança dins l’aula és precisament el que es deriva d’atendre a la diversitat de l’alumnat amb el que es troba. És un fet que la diversitat forma part de la nostra societat i, per tant, dels nostres centres i de les nostres aules. La diversitat és enriquidora, amb el que hem de contar en el moment de planificar l’ensenyança. Aquestes líneies pretenen orientar la planificació del professorat quan s’enfrenta a la elaboració dels programes de les distintes assignatures i, més concretament, a la intervenció en l’aula. Oferim algunes orientacions en relació amb els continguts, amb la metodologia i amb l’avaluació.
REFERENT ALS CONTINGUTS: QUÈ ENSENYAR?
REFERENT A LA METODOLOGÍA: CÓM ENSENYAR?
En l’aula bàsicament es donen tres situacions en relació a l’ alumnat:
En funció d’aquestes tres situacions proposam el sigüent:
REFERENT A L’AVALUACIÓ: QUÈ AVALUAR?
ENLLAÇOS D’INTERÉS PER A L’ATENCIÓ A LA DIVERSITAT
DISCAPACITAT
COMPENSACIÓ EDUCATIVA
MATERIALS I INSTRUMENTS