971 770 267 - 971 770 369 - 971 770 947

Graduació FP

El 100% de l’alumnat del Grau Superior en Administració i Finances de l’IES Ses Estacions continua treballant en finalitzar els seus estudis.

L’IES Ses Estacions, centre de referència de la família professional d’Administració i Gestió a les Illes Balears, va celebrar l’acte acadèmic de graduació de la promoció 2023 dels estudis de formació professional.

Palma, juny 2023. El pati de l’IES Ses Estacions va acollir el passat 22 de juny de 2023 l’acte acadèmic de graduació de gairebé 90 estudiants de formació professional de la promoció 2023. L’esdeveniment va ser organitzat per l’alumnat i l’equip docent del segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior en Assistència a la Direcció.

A l’inici de l’acte, Francesc Gálvez Capellà, director de l’IES Ses Estacions, va donar la benvinguda i l’enhorabona als nous titulats, destacant que es tracta d’una història d’èxit compartit entre l’alumnat, el professorat i les empreses col·laboradores. És en aquest marc de col·laboració on l’alumnat té l’oportunitat de formar-se al llarg de tota la vida.

Precisament l’acte va comptar amb la presència de 16 representants de les empreses col·laboradores durant el curs 2022-2023. Entre ells, Iván Linares Flores, exalumne del centre i actual CEO de ILF Administraciones, qui, a banda de transmetre l’enhorabona a les graduades i graduats, va encoratjar-los a desenvolupar el seu esperit emprenedor. “Emprendre implica consolidar l’aprenentatge i responsabilitzar-se d’un equip de treball”, li va dir a l’alumnat present, entre els quals hi havia tres estudiants que enguany han desenvolupat les pràctiques formatives a la seva empresa.

Durant el curs 2022-2023, s’ha posat en marxa l’aula d’emprenedoria, un espai destinat a potenciar la competència emprenedora de l’alumnat que cursa cicles formatius i d’antic alumnat que fa menys de 3 anys que ha finalitzat els seus estudis. En aquest sentit, aquesta iniciativa de l’IES Ses Estacions respon a la necessitat de l’alumnat de donar forma a les seves idees empresarials i de disposar d’un espai adient per desenvolupar-les, comptant amb un assessorament tècnic i professional que faci que els seus projectes, com el seu dia ho va ser el d’Iván Linares, esdevenguin realitat.

Seguidament, va tenir lloc la graduació de l’alumnat de la promoció 2023 dels estudis de formació professional: Cicle Formatiu de Grau Bàsic en Serveis Administratius, Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Gestió Administrativa (modalitat presencial, dual-intensiva i virtual), Cicle Formatiu de Grau Superior en Administració i Finances (modalitat presencial, dual-intensiva i virtual) i Cicle Formatiu de Grau Superior en Assistència a la Direcció (modalitat presencial i virtual).

En finalitzar aquest curs, 5 alumnes han obtingut la menció de matrícula d’honor, un reconeixement a l’excel·lència educativa de l’alumnat amb els millors expedients acadèmics i que ha aconseguit una nota final del cicle formatiu igual o superior a 9.

D’altra banda, 7 alumnes han fet les seves pràctiques formatives a través del programa de mobilitat internacional Erasmus+ a països com Alemanya, Irlanda o Malta. Ha estat una excel·lent oportunitat per contextualitzar els aprenentatges adquirits, desenvolupar les soft skills, millorar la competència lingüística en llengües estrangeres i millorar la seva inserció laboral.

Aixi mateix, l’FP dual-intensiva s’ha consolidat com una modalitat amb alta demanda i garantia d’una inserció laboral més eficaç. Es va implantar al centre fa poc més de 10 anys i al llarg dels darrers cursos el nombre d’alumnat que sol·licita el programa, supera el nombre màxim de places establertes. L’atractiu d’aquesta modalitat és la combinació de la formació acadèmica amb la pràctica laboral remunerada, a través d’un contracte de formació en alternança. El vincle estratègic amb les entitats de l’entorn afavoreix la corresponsabilitat en el desenvolupament de les competències personals i professionals i esdevé un apropament del sistema educatiu al teixit empresarial de l’illa. Per assolir aquest objectiu compartit és clau el temps i el compromís de les empreses com a eix indispensable en la professionalització del mercat laboral. El curs 2022-2023, l’IES Ses Estacions ha comptat amb un total de 77 empreses col·laboradores.

La Cambra de Comerç de Mallorca participa en l’FP dual-intensiva amb l’objectiu d’enfortir la qualitat i l’extensió d’aquesta modalitat educativa mitjançant la promoció, l’assessorament i el suport a les empreses participants.

Com a novetat d’aquest curs, l’IES Ses Estacions ha passat a formar part de FPEmpresa, amb la finalitat d’impulsar i fomentar la formació professional a través de l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques compartides. FPEmpresa és una associació oberta a tots els centres que imparteixen formació professional, tant de caràcter públic, concertat o privat.

 

#mésqueuninstitut

Sorry, the comment form is closed at this time.

Translate »