971 770 267 - 971 770 369 - 971 770 947

Dones i Ciència

Benvolguda comunitat educativa de l’IES Ses Estacions

Amb l’objectiu d’intentar fer visible el treball de les científiques i fomentar la vocació investigadora en les nines a través de la creació de rols femenins, cada 11 de febrer des del 2015 se celebra el Dia Internacional de la Dona i  la Ciència.

L’educació, la sensibilització, mostrar models científics femenins,  són el germen d’una nova manera d’entendre la ciència i de mirar el món d’una manera més igualitària.

Vivim en un món fet per i per a homes, on hem pretès — fins a aconseguir-ho — relegar el paper de les dones a un segon pla, com una cosa accessòria o merament anecdòtica i la ciència no és una excepció.

Està comprovat que les dones han fet aportacions clau al coneixement que tenim del món. Tenim referents i els hem de valorar, reivindicar i fer nostres.

Ens hem preguntat: Com són les dones que fan ciència? Quines possibilitats i entorn laboral tenen? Com és la ciència que experimenten? Com és el món que avui aborda la ciència? Què ha aportat el feminisme al coneixement científic?.

No és cap secret que ens trobem davant d’un llarg camí de desigualtat de gènere en el món científic, sobretot quan parlem dels nivells més alts de la jerarquia acadèmica, assolits gairebé exclusivament per homes.

Repassant la història ens trobem amb casos flagrants de científiques la contribució de les quals va ser absolutament ignorada pel fet de ser dones La desigualtat fruit de la discriminació i els prejudicis és un llast que la societat continua arrossegant avui dia i a la qual cal posar fi.

Rescatar històries sorprenents de dones increïbles és una manera de donar visibilitat a totes les dones. Un deute que tenim com a societat, i des de la comissió de coeducació volem fer un tribut a les dones que han estat, i continuen sent, discriminades, oblidades, menyspreades o ignorades.

 És de vital importància que les nines tinguin referències femenines que serveixin d’exemple en la societat actual.

Des de la comissió de coeducació hem organitzat al llarg del mes de febrer diverses activitats de sensibilització i debat com: trobades entre dones científiques i les i els nostr@s alumn@s, visualització de vídeos, jocs, imatges i  exposicions, etc, per trencar l’existència d’estereotips i percepcions a l’hora de despertar vocacions i treballar per la igualtat i amb diverses activitats volem rescatar científiques del passat, conèixer científiques del present i preparar les científiques del futur.

Enllaç a la pàgina de la Comissió de Coeducació de l’IES Ses Estacions

 

Leave a Comment!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Translate »